Χωριάτικη σαλάτα με τόνο Geisha και ρεβύθια
Δημήτρης Σκαρμούτσος
Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα GeishaΟ Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε μια ξεχωριστή χωριάτικη σαλάτα με τόνο Geisha και ρεβύθια.
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια τον τόνο Geisha και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε περισσότερο, αν χρειάζεται.
Ρίχνουμε στη σαλάτα τον παπαρουνόσπορο και τον μαϊντανο και ανακατεύουμε απαλά.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 220 γρ. ρεβίθια χονδρά
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 15 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 2 κονσερβεσ τόνου Geisha σε ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, χυμός
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση