Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα, μυρωδικά και τόνο Geisha

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα Geisha

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια, άγρια χόρτα, μυρωδικά και τόνο Geisha.

    Διαδικασία

     

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.

    Ρίχνουμε ξανά τα μαυρομάτικα φασόλια στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, αλατίζουμε και τα σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν- αλλά χωρίς να λιώσουν – και τα σουρώνουμε.

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα χορταρικά, μέχρι να μαραθούν.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά.

    Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού  τον τόνο Geisha,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

    Υλικά

     

    • 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
    • 1 φλ. ελαιόλαδο
    • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    • 500 γρ. ραδίκια
    • 1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
    • 1 φινόκιο, κομμένο σε ροδέλες
    • 1/2 σεληνόρυζα κομέννη σε μικρά κυβάκια
    • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 1 ματσο μάραθο
    • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
    • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
    • 1 ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
    • 2 κονσέρβες τόνο Geisha σε νερό
    • 1 κ. γ. ζάχαρη
    • αλάτι, κατά βούληση
    • πιπέρι, κατά βούληση
    • 1 λεμόνι, χυμός

    -

    YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author