Ρύζι Parboiled μακρύκοκκο Bali με λαχανικά και τόνο Geisha

Προκόπης Κουρής

Ο σεφ επιλέγει προϊόντα Geisha

Ο Προκόπης Κουρής φτιάχνει παρέα με την Geisha εύκολες και γευστικές συνταγές.Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.

    Διαδικασία

    1η φαση
    Ξεπλένουμε το ρύζι 2 φορες. Το βράζουμε για 45 λεπτά σε μια κατσαρόλα 500g ρύζι και 1 λτ νερό. Σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.

    2η φαση
    Σε μια Κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει λίγο και βάζουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο ,το καρότο ,καιτην πιπεριά ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε ελαφρώς στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει. Ανακατεύουμε βάζουμε fish sauce ,αλάτι ,πιπέρι , και sweet and spicy sauce. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο ανακατεύουμε ελαφρά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Υλικά για 4 άτομα

    • 500 γρ parboiled ρύζι Bali
    • 30 γρ. αρακάς
    • 30 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
    • 1 καρότο ψιλοκομμένο
    • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
    • 1 μέτριο κρεμμυδάκι φρέσκο
    • 1 κονσέρβα τόνο Geisha 160gr
    • 2 κς σόγια
    • 1⁄2 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κς ασιατική fish sauce
    • 2 κς sweet and spicy sauce tabasco
    • 5 κς ελαιόλαδο
    • 2 κς βούτυρο

    -

    YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author