Πένες με τόνο Geisha και κόκκινη σάλτσα
Ένα υπέροχο πιάτο που αναδεικνύει όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του τόνου Geisha.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, γυρνώντας το ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας με λάδι και ζεσταίνουμε.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές.
Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον τόνο Geisha και ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τα κομμάτια τόνου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά λίγα λεπτά πριν ανακατέψουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Όσο σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα, μαγειρεύουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με λίγες νιφάδες κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για γαρνίρισμα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- μια πρέζα νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες + έξτρα για γαρνίρισμα
- 3 κονσέρβες τόνο Geisha σε νερό (στραγγισμένο)
- 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ, με τους χυμούς
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, κομμένη, θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 450γρ ζυμαρικά πένες