Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με τόνο Geisha
Εάν επιθυμείτε να καλύψετε ένα μέρος των πρωτεϊνικών σας αναγκών, τα υγιεινά αυτά κεφτεδάκια με τόνο Geisha θα το κάνουν εύκολα. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε γρήγορα και με υγιεινό τρόπο.
Ο τόνος εκτός από πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχει και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία φαίνεται πως επιδρούν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα, στον εγκέφαλο, τα μάτια και καταπολεμούν τις χρόνιες φλεγμονές.
Υλικά:
- 250γρ. τόνο Geisha σε νερό
- 20γρ. βρώμη (αλεσμένη κατά προτίμηση)
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
- Σκόνη σκόρδου (είτε φρέσκο σκόρδο)
- Ξύσμα λεμονιού
- Προαιρετικά για το πανάρισμα, αλεσμένη βρώμη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Sauce γιαουρτιού:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- Άνηθο
- 2κ.γ. Σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι – πιπέρι
Συνταγή
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 20γρ. βρώμης με τον στραγγισμένο τόνο, το αυγό, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Περνάμε όλο το μείγμα από ένα multi για να δημιουργήσουμε μια υφή σαν του κιμά και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (πανάρουμε με την υπόλοιπη αλεσμένη βρώμη/ ή το αλεύρι) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια τόνου ζεστά και συνοδεύουμε με μια σπιτική σως γιαουρτιού.
Καλή απόλαυση!