Κουσκούς με τόνο Geisha, κόλιανδρο και λαχανικά

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα Geisha

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο με κουσκούς, τόνο Geisha, κόλιανδρο και λαχανικά.

    Διαδικασία

     

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κουσκούς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά  βαζουμε το ξύσμα από λαϊμ και αφήνουμε το κουσκούς στην άκρη, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να αφρατέψει. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Ρίχνουμε το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.

    Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, τα φρεσκοτριμμένο πιπέρια, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μπρόκολλο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου.

    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τον τόνο Geisha με τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κουσκούς, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

    Υλικά

     

    • 4 φλ. ζωμός κότας
    • 2 φλ. κουσκούς
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
    • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
    • 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
    • 1 μπρόκολλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
    • 1/2 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
    • 1/2 λαϊμ ξυσμα
    • αλάτι, κατά βούληση
    • πιπέρι
    • 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
    • 1 λεμόνι, χυμό
    • 1 κονσέρβα τόνου Geisha σε ηλιέλαιο
    • 1 φλυτζάνι νερό

    -

    YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author