Ρύζι Parboiled μακρύκοκκο Bali με λαχανικά και τόνο Geisha
Προκόπης Κουρής
Ο σεφ επιλέγει προϊόντα GeishaΟ Προκόπης Κουρής φτιάχνει παρέα με την Geisha εύκολες και γευστικές συνταγές.Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.
Διαδικασία
1η φαση
Ξεπλένουμε το ρύζι 2 φορες. Το βράζουμε για 45 λεπτά σε μια κατσαρόλα 500g ρύζι και 1 λτ νερό. Σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
2η φαση
Σε μια Κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει λίγο και βάζουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο ,το καρότο ,καιτην πιπεριά ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε ελαφρώς στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει. Ανακατεύουμε βάζουμε fish sauce ,αλάτι ,πιπέρι , και sweet and spicy sauce. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο ανακατεύουμε ελαφρά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Υλικά για 4 άτομα
• 500 γρ parboiled ρύζι Bali
• 30 γρ. αρακάς
• 30 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 μέτριο κρεμμυδάκι φρέσκο
• 1 κονσέρβα τόνο Geisha 160gr
• 2 κς σόγια
• 1⁄2 σκελίδα σκόρδο
• 1 κς ασιατική fish sauce
• 2 κς sweet and spicy sauce tabasco
• 5 κς ελαιόλαδο
• 2 κς βούτυρο