Σπαγγέτι πουτανέσκα με τόνο Geisha & σαρδέλες Geisha

Αυτή η μακαρονάδα ξετρελαίνει τους πάντες.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 4 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις σαρδέλες Geisha, τις 2 κονσέρβες τόνο Geisha, το κόκκινο πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.

Προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε ½ φλ. από το νερό που κρατήσαμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα να πάρουν μία βράση.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας και προσθέτοντας και άλλο νερό από τα μακαρόνια αν χρειαστεί, μέχρι τα μακαρόνια να είναι έτοιμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το τριμμένο πεκορίνο και αλατοπιπερώνουμε.

Με ένα πιρούνι σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τον τόνο της τρίτης κονσέρβας Geisha, τον ρίχνουμε στη μακαρονάδα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο.2
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • 180ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα σαρδέλες σε ηλιέλαιο Geisha , τεμαχισμένες
  • 2 πρέζες κόκκινο πιπέρι
  • ¼ φλ. (60γρ.) κάπαρη, στραγγισμένη και τεμαχισμένη
  • ½ φλ. (120γρ.) μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. πεκορίνο, τριμμένο + επιπλεόν, για γαρνίρισμα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 3 κονσέρβες τόνο σε ηλιέλαιο Geisha, (στραγγισμένoς)

YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author